Woontrend 2019 Beni Ouarain

Een interieur dat met de seizoenen meegaat, blijft verrassen. Mijn meubelen zijn daarom vrij neutraal van kleur en ik kies voor gekleurde accessoires. Een absolute must voor mij, is dat het van natuurlijke materialen is gemaakt. Ik ben, ook daarom, zo blij met de Beni Ouarain woonkussens.

In Marokko is het al eeuwen een traditie kleden te maken van het wol van de schapen van de Berbers. En in de hedendaagse interieurs zie je deze terug als woonkussens.
Veel van deze Berber woonkussens zijn geweven door de Beni Ourain-volkeren uit het Rifgebergte bij Taza. De kleuren variëren van neutraal gebroken wittinten tot felle tinten. De patronen zijn veelal geometrisch.
Bij ons in huis schittert deze warmrode variant met een groen dessin van De Bonnefooi. Dit is een webshop waar ze een voorliefde hebben voor eerlijke handgemaakte items en die zie je dan ook veel terug in de shop.

Het kussen staat mooi in een vensterbank, maar kan ook gebruikt worden als poef die je er even bijtrekt. Ze zijn namelijk groot en vrij stevig, omdat de woonkussens royaal met wol zijn opgevuld.

Een mooi natuurlijk interieur creëer je door de wollen woonkussens te combineren met houten bijzettafeltjes en mooie kruiken of vazen. Door veel groene en bloeiende kamerplanten te gebruiken, haal je ‘buiten’ naar binnen.