Wil jij parkeren voor de deur van de winkel?

Ik ging stuk, toen ik onlangs mijn auto parkeerde. Ik zag parkeerplekken voor de deur die ‘only for women’ waren en ze hadden anderhalf keer de breedte van een normale plek.

Ik dacht:”Kunnen vrouwen dan echt zo slecht parkeren?”
Volgens onderzoek – ja, Google maar even – scoren vrouwen over het algemeen beter daar waar het verkeersveiligheid aangaat: ze stoppen voor oranje licht, kijken goed in de spiegel, passen hun snelheid aan en doen minder aan bumperkleven. Maar hoe zit dat dan met inparkeren?
Quest kwam met het volgende: vrouwen hebben minder ruimtelijk inzicht, zijn korter en hebben hierdoor minder overzicht en als ze denken dat ze niet kunnen inparkeren, dan lukt het ook niet meer.

Maar zal dit ook de reden zijn dat ze grotere parkeerplekken krijgen? Ik denk dat het meer te maken heeft met het vervoer van kinderen. Hoe krijg je immers een kind uit een kinderstoel, als de auto veel te dicht naast je is geparkeerd. Maar ja, ook mannen hebben daar last van.
Hoe kom je uit de auto, als je bijna 9 maanden zwanger bent? Dit is wellicht te vergelijken met de bierbuik van een man.

Tot slot, de veiligheid. In het donker vind ik het niet prettig als mijn auto ver van de ingang van een winkel staat en ik een groot parkeerterrein over moet. En hoe zit dit dan met mannen die dezelfde angsten hebben?

Waarom zijn er überhaupt voor vrouwen speciale parkeerplaatsen? Is dit een goed initiatief of complete onzin? Wat vind jij?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *